Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort wątróbkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 70 dag
kasza manna 1 szklanka
mleko 1/2 szklanka
cebula 4 sztuki
czosnek 4 ząbki
jaja 4 sztuki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Tort wątróbkowy

Wątróbkę zmielić, cebulę posiekać i udusić. Do wątróbki dodajemy kaszę, cebulę, mleko, jajka. Pod koniec zgnieciony czosnek, doprawiamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego naczynia i zapiekać około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak