Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz duszony z keczupem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1\\2 kg
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
Kucharek SMAK LATA 1 łyżeczka
kostka do sosów pieczeniowa
keczup pikantny 2 łyżeczki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz duszony z keczupem

Mięso umyte kroimy w grubą kostkę posypujemy przyprawami również solą , pieprzem i mieszamy . Wstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie wyjmujemy patelnię wlewamy oliwę i smażymy mięsko , po 10 minutach wlewamy keczup i mieszamy drewnianą łyżką . Gdy już trochę cały ten sos odparuje to wlewamy najpierw pół szklanki wody i pół kostki , przykrywamy pokrywka i dusimy do momentu aż znowu odparuje cały ten sos, czynność powtarzamy jeszcze raz . Na koniec jak już mięsko będzie miękkie to zagęszczamy mąką z jogurtem naturalnym . Gotowy sos podajemy z ziemniakami lub kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 17.06.2011 18:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak