Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulki marynowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dymki lub szalotki 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat
Zalewa:
woda 6 szklanek
sól 1,5 łyżki
cukier 3 łyżki
ocet 10 % ćwierć szklanki
nasiona kopru 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: cebulki marynowane

CEBULKI OBIERAMY WKŁADAMY DO GARNKA Z WRZĄCĄ WODĄ I GOTUJEMY 3 MIN NASTĘPNIE ODCEDZAMY I PRZELEWAMY PRZEGOTOWANĄ ZIMNĄ WODĄ.UKŁADAMY W SŁOIKACH DO KAŻDEGO DAJEMY PO 2 LIŚCIE LAUROWE, ZIARNA PIEPRZU I ZIELA ANGIELSKIEGO ORAZ TROSZKĘ KOPRU.Z WODY,OCTU SOLI I CUKRU GOTUJEMY ZALEWĘ I GORĄCĄ ROZLEWAMY DO SŁOIKÓW TAK ABY PRZYKRYŁA CEBULKI.SZCZELNIE ZAMYKAMY I PASTERYZUJEMY 25 MIN,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.07.2011 16:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak