Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik jogurtowy z rukolą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 1 litr
jogurt naturalny 40 dkg
rzodkiewki pęczek
rukola 12 listków
ogórek zielony
pomidory 2 szt
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
kiełki soi 3 łyżki
kiełki słonecznika 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik jogurtowy z rukolą

Maślankę roztrzepujemy z jogurtem.Ogórek i rzodkiewkę ścieramy i dodajemy do maślanki i dokładamy posiekaną rukolę i 2 łyżki kiełków.Pomidory sparzamy obieramy i kroimy na ćwiartki,usuwamy nasiona a miąższ kroimy w drobną kosteczkę,dodajemy do chłodnika,mieszamy i przyprawiamy solą,pieprzem i czosnkiem.Mocno schładzamy.Przed podaniem posypujemy resztą kiełków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.09.2011 08:46
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak