Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa z kminkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
pomidory 1/2 kg
czosnek 3 ząbki
oliwa 1 łyżka
chilli
kminek
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa z kminkiem

Fasolkę myjemy,kroimy na równe kawałki,pomidory sparzamy obieramy ze skórki i kroimy w kostkę,czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki.W garnku rozgrzewamy oliwę na niej przez 2 min smażymy kminek,dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 1 min,następnie dodajemy fasolkę smażymy kolejne 5 min a następnie dodajemy pomidory,przykrywamy i dusimy do miękkości .Na koniec doprawiamy solą pieprzem,słodką papryką oraz chilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 05.10.2012 11:33
ciekawy pomysl
Grazyna0211 04.02.2012 12:38
zgadzam się
ziutula
ziutula 12.08.2011 11:16
smaczne połączenia...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak