Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka ryżowo-kokosowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 torebka
margaryna 25 dkg
jajko 3 szt
cukier 1 szklanka
wiórki kokosowe 4 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka ryżowo-kokosowe

Kleik ryżowy mieszamy z proszkiem do pieczenia i wiórkami,siekamy z margaryną,dodajemy jajka,cukier szczyptę soli i zagniatamy ciasto.Odrywamy po kawałku ciasta formujemy kulki i układamy je na blasze wyłożonej pergaminem.W każdej kulce robimy dołek.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy na jasnozłoty kolor.Do każdego wgłębienia wkładamy troszkę konfitur.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.11.2011 09:35
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak