Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem i galaretką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7
mąka 15 dag
cukier 20 dag
Krem: 125 g
galaretka truskawkowa 1
truskawki świeże 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem i galaretką

Żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę , dodajemy mąkę i pianę ubitą na sztywno ,delikatnie przemieszać potem upiec i pozostawić na blasze aby sobie stygło. W tym czasie robimy galaretkę a potem ją studzimy . Biszkopt smarujemy gotowym kremem , na kremie kładziemy truskawki umyte , na to idzie galaretka i do lodówki wstawiamy do całkowitego zastygnięcia galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 09.06.2012 08:38
uwielbiam takie ciacha
Betka 20.05.2012 19:19
pycha;)
babcia
babcia 05.05.2012 13:35
pychota
babcia
babcia 05.05.2012 13:35
pychota
Elżbieta17 07.03.2012 09:16
pyszne ciacho:)
Rybciia 23.01.2012 18:36
apetyczny
Halusia 09.07.2011 20:58
Pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak