Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt migdałowy z malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 4 sztuki
cukier 4 łyżki
mąka 5 dag
mąka ziemniaczana 5 dag
płatki migdałowe 5 dag
masa
serek Danio waniliowy 30 dag
śmietana 30% 1 kartonik
smietana fix 1 opakowanie
cukier waniliowy
maliny świeże 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt migdałowy z malinami

Utrzeć żółtka z cukrem, stopniowo dodawać oba rodzaje mąki. Białka ubić na sztywna pianę i delikatnie wymieszać z resztą ciasta. Dodać połowę migdałów.
Tortownicę natrzeć tłuszczem i wysypać bułką tartą, wylać na nią ciasto i posypać po wierzchu resztą migdałów. Piec około 25 minut w temperaturze 180°.
Bitą śmietanę ubić z cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Wymieszać z serkiem waniliowym.
Wystudzony biszkopt przeciąć na pół. Posmarować połowa masy waniliowej, powtykać w nią gęsto maliny, posmarować pozostałą masą. Przykryć drugim krążkiem biszkoptu. Schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 17.06.2011 16:02
apetycznie wygląda
halina17 17.06.2011 12:41
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak