Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza domowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
drożdże 3 dag
cukier 1 łyżeczka
mąka 3 szklanki
jajko 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
Nadzienie:
przecier pomidorowy 3 łyżki
cienka kiełbasa 30 dag
masło 1 łyżka
kukurydza 1 puszka
ser żółty 15 dag
woda ¾ (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza domowa

Rozpuścić drożdże z cukrem, dodać mąkę i pozostałe składniki, dokładnie wyrobić. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia.
Kiełbasę pociąć na cienkie plasterki. Pieczarki drobno posiekać i podsmażyć na maśle.
Ser zetrzeć. Ciasto rozwałkować na nasmarowanej oliwą dużej blasze, podpiec w temperaturze 200° około 10 min. Ciepłe posmarować przecierem pomidorowym, ułożyć kiełbasę. Na nią wyłożyć pieczarki i kukurydzę. Posypać ziołami i tartym serem. Wstawić do piekarnika na jeszcze około 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 03.06.2012 18:09
Nie ma, jak domowa :)
Natalia37
Natalia37 24.06.2011 10:38
mi nigdy nie wychodzi ciasto zawsze kupuje gotowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak