Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowo-serowe racuchy z owocami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
mleko 250 ml
serek waniliowy 1 opakowanie
cukier 5 dag
masło 5 dag
jajko 2 sztuki
drożdże 3 dag
borówki 30 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowo-serowe racuchy z owocami

Do drożdży dodać pół łyżeczki cukru i mieszać aż drożdże się rozpuszczą, dodać mąkę, zamieszać łyżką. Dolać ciepłe mleko, roztopione masło i pozostałe składniki, dokładnie zmiksować. Na koniec dodać owoce i delikatnie zamieszać łyżką. Z ciasta smażyć na rozgrzanym oleju nieduże racuchy.
Podawać ze śmietaną doprawioną cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 12.08.2011 16:19
pucha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak