Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śnieżka 1 szt
mleko 200 ml
galaretka agrestowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
wiórki kokosowe do smaku
posypka czekoladowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno

Rozpuścić galaretkę agrestową w 1 szklance gorącej wody i zostawić do stężenia.Następnie pokroić w kostkę.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250 ml gorącej wody i przestudzić.Śnieżkę zmiksować z mlekiem,dodać do niej schłodzoną galaretkę i pokrojoną w kostkę galaretkę agrestową.Dodać łyżkę wiórek kokosowych i całość dokładnie pomieszać.
Blaszkę wyłożyć chrupkim chlebkiem i wlać masę.Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.Udekorować czekoladową posypką i wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 27.05.2012 22:27
cudowny! trafiasz w moj gust :)
dianix 30.10.2011 09:20
super
dianix 30.10.2011 09:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak