Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy sernik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sera białego 20 dag
cukru 15 dag
cytryna 1 sztuka
śmietany 30% 500 ml
cukier waniliowy 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretki truskawkowe 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy sernik na zimno

Galaretkę cytrynową wsypać do szklanki i dopełnić szklankę gorącą wodą. Dokładnie wymieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia. Ser utrzeć z cukrem (najlepiej w malakserze), dodać sok wyciśnięty z cytryny. Wlać lekko tężejącą galaretkę i dobrze wymieszać.
Ubić śmietanę z cukrem waniliowym dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Przelać całość do tortownicy.
Galaretki truskawkowe rozpuścić w połowie przewidzianej w instrukcji wody. Przechłodzone, a najlepiej już lekko tężejące wylać na masę serową. Schłodzić w lodówce, aż do całkowitego stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 07.08.2011 07:57
super
Emilia22 17.06.2011 09:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak