Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane kotleciki mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dkg
pieprz do smaku
sól 1 szczypta
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
pomidory suszone 6-7 sztuk
bazylia świeża 8-10 listków
olej do smażenia
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane kotleciki mielone

Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, pokrojoną w kostkę cebulą, przyprawą w płynie, solą i pieprzem. Formować z niego wałeczki. W środek każdego włożyć po jednym listku bazylii i kawałku pomidora. Smażyć na oleju z każdej strony na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 09.11.2013 22:28
Pyszne kotleciki na obiad.
Renia1 09.02.2012 21:43
rewelacyjne to nadzienie!
aleksa123 22.08.2011 20:34
fajnie wyglądają
Iwusia 08.08.2011 23:40
pomysł wspaniały :)
IlonaAlbertos 08.08.2011 16:30
Bardzo fajny pomysł. Muszę kiedyś takie zrobić.
Weronika_eM 27.07.2011 22:23
pyszne
suzana 17.06.2011 10:18
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak