Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki na słodko na zimowe dni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 szklanki
olej 0,5 szklanki
sok z cytryny 0,5 szklanki
ocet 10 % 0,25 szklanki
czosnek 2 ząbki
Gorczyca biała cała Prymat 1,5 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
miód prawdziwy 10 łyżek
rzodkiewka 5 pęczków

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki na słodko na zimowe dni

Rzodkiewki młode myjemy, ewentualnie obieramy. Większe okazy kroimy na ćwiartki, mniejsze przekrawamy na pół i układamy w słoikach. Wodę zagotowujemy z olejem, sokiem z cytryny, octem, drobno posiekanym czosnkiem, gorczycą, solą i miodem. Przestudzoną zalewą zalewamy rzodkiewki. Pasteryzujemy ok. 20 min. Najlepiej smakują po ok. 2 tygodniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak