Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona duszona z cebulą i fasola

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
fasola czerwona 240 gram
cebula biała 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztukI
Majeranek suszony Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona duszona z cebulą i fasola

Fasolę namoczyć, a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Kapustę poszatkować i dusić w niewielkiej ilości wody. Dodać do niej cebule białą i czerwoną, 2 ząbki czosnku. Na koniec dodać do niej zasmażkę z mąki (jasną), kilka łyżek koncentratu lub ketchupu, fasolę i przyprawy : liść laurowy, czosnek granulowany, majeranek, bazylię, sól i pieprz. Wszystko chwilę pogotować. Podawać na obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 18.06.2012 09:08
smaczna
kate.500 28.03.2012 07:42
smaczna
Anna138 12.03.2012 22:49
fajny przepis
IKrakowianka 25.12.2011 16:40
pyszna jest taka kapusta
Tomasz17 08.10.2011 11:19
uwielbiam
magical66 22.09.2011 18:50
super
Ania67 01.08.2011 09:27
ciekawa
joanna77 08.07.2011 10:41
uwielbiam takie jedzonko
anja3107 02.07.2011 16:16
super
Kuchareczekjeden 19.06.2011 21:21
fajne
Dorota59 18.06.2011 09:20
dla mnie bomba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak