Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokiety z kapustą i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 3 sztuki
woda 0,5 szklanki
sól do smaku
kapusta kiszona 500 gram
pieczarki 400 gram
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
mleko 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: krokiety z kapustą i pieczarkami

Kapuste odgotowujemy, mąke , 2 jajka , mleko , odrobine soli, i 2 łyżki oleju miksujemy, smażymy naleśniki. Pieczarki myjemy ścieramy na tartce. kapuste odcedzamy , podsmażamy , dodajemy pokrojoną w kostke cebule dodajemy do niej pieczarki , doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz kucharkiem. Farsz dusimy ok 20 minut, mieszamy co jakiś czas. Niewielką ilośc farszu nakładac na naleśniki i zwijac w zamkniete rulony. Tak przygotowane naleśniki panierujemy w jajku bułce tartej i smażymy na złoty kolor .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 27.05.2012 20:54
pycha
ewa84 14.08.2011 21:56
pycha
ewa84 14.08.2011 21:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak