Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak duży 1 szt.
mięso mielone 1/2 kg
cebule 2 szt.
migdały obrane według uznania
koperek 1 pęczek
bulion warzywny 1/2 l
pieprz
masło 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany mięsem

1. Sprawionego kurczaka natrzyj pieprzem i ziołami prowansalskimi. Włóż na 30 min. do lodówki.
2. Cebule obierz, grubo pokrój. Wymieszaj z mielonym mięsem i migdałami. Napełnij kurczaka. Ułóż w formie, posyp ziołami, polej szklanką bulionu i stopionym masłem. piecz 45 min. w temp. 180 stopni.
3. koperek umyj, osusz, posiekaj. kurczaka podlej pozostałym bulionem, posyp koperkiem. Piecz jeszcze 25 min. kurczak jest gotowy, gdy skórka ma złoty kolor i odchodzi od mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 09.11.2012 17:16
pysznosci
Anna152 09.11.2012 17:16
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak