Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki zapiekane w boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 4 szt.
boczek wędzony 4 plastry
ser żółty 4 plasterki
Papryka słodka mielona Prymat
majonez 1 słoiczek
keczup pikantny 1 słoiczek
olej
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: parówki zapiekane w boczku

1. Cebulę obierz, pokrój w dość grube plasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę.
2. Parówki obierz z osłone, natnij wzdłuż. Do nacięcia włóż po zrolowanym plasterkużóltego sera. Każda parówkę owiń plasterkiem boczku. Ułóż w polanym olejem naczyniu żaroodpornym. Obłóż cebulką, posyp mieloną papryką. Włóż do nagrzanego piekarnika, piecz 5-10 min., aż parówki się zarumienią, a ser sie stopi. Podawaj od razu z posmarowanym masłem pieczywem, majonezem i keczupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 30.08.2012 10:46
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak