Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pod chipsami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 1 kg
majonez 1 słoik
sól
pieprz
olej
chipsy 1 paprykowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pod chipsami

1. Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, pokrój na plastry. Każdy lekko rozbij (najlepiej przez folię spożywczą). Z obu stron posyp solą i pieprzem. Chipsy pokrusz tak, by były niewielkie kawałki.
2. Blachę polej olejem, ułóż plastry mięsa. Dokładnie posmaruj majonezem, posyp chipsami. Blachę przykryj folią aluminiową, piecz ok. 20 min. w temp. 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak