Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
cukier
ocet
ziele angielskie
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka na zimę

Buraczki z botwinką oczyścić i pokroić. Na dno położyć plaster cebuli, dwa ziarenka ziela angielskiego i napchać do pełna buraczkami .. Do każdego litrowego słoika dodać łyżkę octu, łyżkę cukru i łyżeczkę soli.. Zalać buraczki wrzątkiem, zakręcić i pasteryzować ok 20 min.. odwrócić do góry dnem do wystudzenia..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 08.06.2012 10:56
super
Małgorzata106 28.02.2012 19:04
super
Ela15 02.07.2011 09:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak