Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone ciasto francuskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 25 dag
kalafior 20 dag
brokuły 20 dag
szpinak 20 dag
marchewka 2 szt
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
sos beszamelowy 1/2 szk
masło 5 łyżek
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
natka pietruszki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone ciasto francuskie

Kalafior i brokuły obgotować w lekko osolonej wodzie. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć. W osobnej patelni podsmażyć szpinak z posiekaną cebulą i czosnkiem. Wysmarowaną tłuszczem blachę wyłożyć ciastem francuskiem. Ponakłuwać i wstawić do piekarnika na 10 min. Na ciasto ułożyć warstwę szpinaku, potem marchwi i kalafiora z brokułami. Przyprawić solą, pieprzem i gałką. Polać sosem beszamelowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.04.2013 12:45
bardzo fajne
Kuchareczka2 06.07.2012 19:45
Znakomite
smakoszek 09.06.2012 17:49
bardzo ciekawe:)
alaaa 09.06.2012 15:49
francuskie na wytrawnie,może być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak