Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga pieczona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 4
cytryna 1
limonka 1
masło 50 g
tymianek 3-4 gałązki
rozmaryn 3-4 gałązki
sól, pieprz
bazylia 3-4 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Panga pieczona

Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym Sokiem z cytryny skropic rybę Następnie oprószyć sola i pieprzem Wstawic na 30 min do lodowki Gałązki tymianku rozmarynu i bazyli drobno posiekac Limonke i pozostala polowke cytryny pokroic w plasterki kazdy kawalek ryby polozyc na posmarowanej masłem folii aluminiowej Posypac pange mieszanka posiekanych ziół oblozyc plasterkami limonki i cytryny oraz pokrojonym na kawalki pozostalym maslem Zawinac w folie Piec ok 25 min w 200st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak