Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto gruszkowo-jabłkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukru 1 szkl.
mąki 2 szkl.
margaryny kostka
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
gruszki kilka szt.
jabłko kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto gruszkowo-jabłkowe

Ubić piane z białek, dodać cukier, na końcu żółtka. Tę masę wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Wlać ciepłą rozpuszczoną margarynę, wszystko wymieszać. Na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę wylać ciasto i ułożyć owoce. Piec w średnio nagrzanym piekarniku aż się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 05.07.2011 14:05
Fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak