Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pęczek włoszczyzny
kurczak 1/4
pomidory 0,5 kg
czosnek 2 ząbki
makaron 150 g
ser feta
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka
mleko 1 szkl
sól
rozmaryn
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Włoszczyznę umyć oczyścić Kurczaka opłukać pokroić na kawałki Włożyć do garnka razem z włoszczyzną Dodać przyprawy Wlać 1,5 litra wody i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem ok 1 godz Bulion przecedzić Pomidory sparzyć obrać ze skóry pokroić na cząstki i zmiksować z koncentratem i czosnkiem Krem wlać do bulionu i zagotować Makaron ugotować wg przepisu Połowę fety rozetrzeć dolewając stopniowo mleko Następnie wymieszać z mąką Dodać kilka łyżek gorącej zupy wlewać powoli do garnka Zupę zagotować Doprawić do smaku Gotową zupę przelać do talerzy dodać makaron Pozostałą fetę pokroić w kostkę i tuż przed podaniem włożyć po kilka do talerzy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak