Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski żydowskie kapuściane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
jajko 2 szt
mąka 1 szklanka
olej 10 dkg
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
cukier szczypta
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kluski żydowskie kapuściane

Kapustę kroimy na ćwiartki wykrajamy głąb i drobno szatkujemy solimy i odstawiamy.Po 15 min kapustę odciskamy wrzucamy do rondla podlewamy olejem i dusimy 30 min na małym ogniu.Gdy wystygnie mielimy ją dodajemy mąkę,jajka przyprawy i dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto.Odrywamy małe kawałki ciasta i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 7 min.Podajemy polane masłem lub podsmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.11.2011 13:57
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak