Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące żeberka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberek wieprzowych 1500 g
papryczki chili 2 szt
cukier 3 łyżki
keczup pikantny 7 łyżek
musztarda 7 łyżek
olej 5 łyżek
sól, pieprz do smaku
ocet winny czerwony 6 łyżek
tymianek 5 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące żeberka

Najpier zrób zalewę: papryczki chili posiekaj. Wlej zimna wodę do garnka, dodaj sól, pieprz, cukier, ocet winny, papryczki i liście tymianku.
Teraz zrób marynatę: połącz keczup, musztardę i olej. Dopraw sola i pieprzem.
Żeberka poprzekrawaj wzdłóż kości i gotuj 70 min., aż mięso będzie odchodzić od kości. Wyjmij i schłódź. Obtaczaj żeberka w marynacie i opiekaj na grillu ok 15 min. Podawaj ze świeżymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 13.01.2012 18:47
lubię żeberka :)))
angelika14 19.12.2011 18:36
cudownie smaczne, aż ślinka cieknie
jogobella23 19.04.2011 09:42
pycha
Juleczka20 15.04.2011 08:03
pychotka
tomek18 14.04.2011 09:39
super
Robert10 11.03.2011 17:42
pyszne mięsko
Gosia32
Gosia32 09.02.2011 09:02
Ciekawe:{
darus 24.01.2011 18:12
super
marzena06 07.10.2010 14:36
wygląda apetycznie
Zoso 16.09.2010 20:43
Wszystko fajnie ale ketchup feee ;/
Smakosz6 13.08.2010 13:21
pyszne!
noculos 01.07.2010 12:17
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak