Chrupiące żeberka

Chrupiące żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberek wieprzowych

    1500 g
  • papryczki chili

    2 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • keczup pikantny

    7 łyżek
  • musztarda

    7 łyżek
  • olej

    5 łyżek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ocet winny czerwony

    6 łyżek
  • tymianek

    5 (świeży)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpier zrób zalewę: papryczki chili posiekaj. Wlej zimna wodę do garnka, dodaj sól, pieprz, cukier, ocet winny, papryczki i liście tymianku.
Teraz zrób marynatę: połącz keczup, musztardę i olej. Dopraw sola i pieprzem.
Żeberka poprzekrawaj wzdłóż kości i gotuj 70 min., aż mięso będzie odchodzić od kości. Wyjmij i schłódź. Obtaczaj żeberka w marynacie i opiekaj na grillu ok 15 min. Podawaj ze świeżymi warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jeta72

13.01.2012 18:47
lubię żeberka :)))

angelika14

19.12.2011 18:36
cudownie smaczne, aż ślinka cieknie

jogobella23

19.04.2011 09:42
pycha

Juleczka20

15.04.2011 08:03
pychotka

tomek18

14.04.2011 09:39
super

Robert10

11.03.2011 17:42
pyszne mięsko

Gosia32

09.02.2011 09:02
Ciekawe:{

darus

24.01.2011 18:12
super

marzena06

07.10.2010 14:36
wygląda apetycznie

Zoso

16.09.2010 20:43
Wszystko fajnie ale ketchup feee ;/

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat