Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijane śledziki w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 6 szt
seler bulwiasty 1 szt
keczup pikantny 2 łyżki
suszone śliwki kalifornijskie 4 szt
marynowane szalotki 4 szt
siekany koperek 2 łyżeczki
sos sojowy 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijane śledziki w galarecie

Seler obieramy ze skórki, kroimy na kawałki, zalewamy szklanką zimnej wody i gotujemy ok. 4-5 min.Garnek odstawiamy i dodajemy sos sojowy, sok z cytryny, sól i pieprz oraz żelatynę.Mieszamy, studzimy i przecedzamy. Śledzie płuczemy, osączamy i smarujemy keczupem.Na każdym śledziku układamy kawałek szalotki, obgotowanego selera i połówkę śliwki a następnie zwijamy w rulonik.Koreczki układamy na półmisku, dekorujemy koperkiem a następnie zalewamy tężejącą galaretą. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 15.07.2012 19:10
pyszne:) lubię śledziki
owca441 23.12.2011 22:36
super
teresa18 21.11.2011 20:19
śledzik w takiej postaci -rewelacja
Ania67 17.07.2011 12:04
super przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak