Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso indycze
jajko
przyprawy
PUSZKA POMIDORÓW
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z indyka

Mięso zemleć w maszynce a następnie dodać jajko, odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę, którą również należy zemleć. Następnie dodać czosnek, przyprawy, jajko oraz starty ser i wymieszać masę. Wilgotnymi dłońmi formować małe kuleczki.

Na patelnię przełożyć pomidory z puszki razem z zalewą i dodać jedną puszkę wody. Doprowadzić do zagotowania sosu, dodatkowo można widelcem rozdrobnić kawałki pomidorów. Gdy sos się zagotuje, wrzucić pulpeciki i gotować około 20 minut. Pulpeciki są małe, dlatego szybko się ugotują.

Gotowe danie podawać z ryżem lub ziemniakami oraz sałatką.

Życzę smacznego :)

Na fotce wyszły duże ale w rzeczywistości są bardzo małe. Na jeden lub dwa kęsy :).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak