Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwcowy kisielek z truskawek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 500 ml
truskawki 300 g
mąka ziemniaczana 45 g
cukier 3,5 lyżki
buta śmietana Śnieżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwcowy kisielek z truskawek

Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i miksujemy dokladnie (zostawiamy kilka sztuk). Wlewamy do zmiksowanych owoców 1,5 szkl wody (375 ml), dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. Pozostałe pół szklanki wody mieszamy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do gotujących się truskawek. Ponownie doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Pozostałe truskawki kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do kisielku. Rozlewamy w pucharki i czekamy aż ostygnie a wtedy dekorujemy bitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 28.09.2011 09:49
pycha
Henryka2 16.06.2011 19:21
Nigdy nie przyszło mi do głowy,że spodoba mi się przepis Wokalisty! A ten mi się autenycznie podoba! Szczególnie dodatek surowych owoców!
Emilia22 16.06.2011 19:00
świetny
Mateusz/matikor 16.06.2011 18:12
na lato dobra przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak