Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

górka cielęca 1/2 kg
ser camembert 20 dag
jabłka 2 sztuki
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z serem

Mięso kroimy na kotlety, osuszamy, oprószamy mąką, solą i pieprzem. Jabłka kroimy na plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i podsmażamy na patelni. Przekłądamy je do naczynia żaroodpornego, na tej samej oliwie co smażone były jabłka podsmażamy kotlety cielęce. Przekładamy je na jabłka, a na nie plastry sera. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki i żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak