Roladki w galarecie

Roladki w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • z kurczaka

    2 udka
  • pieczarek

    10 sztuk
  • papryki

    1/2 strąka
  • groszku konserwowego

    1/2/ puszki
  • startego żółtego sera

    1 łyżka
  • taretej bułki

    2 łyżki
  • siekanej natki pietruszki

    1 łyżka
  • jajka

    1 szt
  • cebula

    1 mała
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • żelatyny

    1 opakowanie
  • bulion

    1/2 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka myjemy, przekrawamy na dwie części i wyjmujemy kości. Nacieramy solą i pieprzem (ewentualnie przyprawą do kurczaka). Pieczarki myjemy (jeśli trzeba to je obieramy), kroimy w dość grube plasterki. Wrzucamy na patelnię i odparowujemy. Trochę podsmażamy. Cebulę drobno kroimy i dodajemy do pieczarek, studzimy. Paprykę myjemy, oczyszczamy, kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek razem z tartą bułką, serem i natką pietruszki. Dodać jajko wymieszać i doprawić do smaku. Przygotowanym farszem napełniamy części udek i spinamy wykałaczkami (można obwiązać nitką). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na wolnym ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor. Podlewamy odrobiną bulionu i dusimy do miękkości pod przykryciem. Udka można też panierować w jajku i bułce tartej i smażyć jak kotlety tylko dłużej. W gorącym bulionie rozmieszać żelatynę według przepisu na opakowaniu, przestudzić. Na półmisek wyłożyć groszek i układać na nim przestudzone roladki (wyjąć wykałaczki). Zalać tężejącą żelatyną. Udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

magduś83

20.08.2011 21:08
fajny przepis

Misiakova

06.08.2011 09:20
pycha

Joanna108

10.12.2010 13:01
zachcające

Sloneczko222

01.10.2010 21:08
Wyglądają bardzo apetycznie:)

katarzynka455

22.09.2010 08:51
apetyczne

Smakosz6

23.08.2010 15:50
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat