Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z papryki i cebuli pasteryzowana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 6 sztuk
cebula 8 sztuk
Pieprz biały mielony Prymat 6 ziaren
woda 1 szklanka
ocet 1 szklanka
cukier 1 szklanka
sól 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z papryki i cebuli pasteryzowana

Cebulę pokroić w krążki, paprykę w kostkę. Najpierw cebulę gotować około 10 minut, potem wrzucić paprykę i gotować 1 h na wolnym ogniu. Nakładać do słoików na gorąco. Włożyć do pasteryzacji. Małe słoiki 10 min., średnie 15 minut, a duże ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak