Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z koperkiem i szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 80 dag
kiełbasa cienka 30 dag
koperek 2 pęczki
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Kwas cytrynowy Prymat szczypta
smalec 1/2 kostki
przyprawa do potraw 1 łyżka
mąka pszenna 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
kapusta 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z koperkiem i szczypiorkiem

Wieprzowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę, podduś na smalcu. Kiełbasę pokrój w pólplasterki, również podsmaż na smalcu. Koperek i szczypiorek umyj, otrzep z wody, posiekaj. Kapustę oczyść, poszatkuj. Zalej wodą, gotuj 10 minut. Odcedż. Włóż do rondla, wlej niewielką ilość wody. Wrzuć wieprzowinę, kiełbasę, koperek i szczypiorek. Wsyp jarzynkę, oprósz solą i pieprzem. Dodaj koncentrat pomidorowy i kwasek cytrynowy, wymieszaj. Duś do miękkości około 30 minut. Trzy łyżki smalcu rozgrzej na patelni, wsyp mąkę, dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj aż zasmażka się zarumieni. Dodaj do kapusty, dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 03.03.2012 15:04
bardzo lubię
Sylwia56
Sylwia56 03.03.2012 15:04
bardzo lubię
jogobella231
jogobella231 20.06.2011 15:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak