Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana rolada na waflu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wafle tortowe 1 paczka
margaryna 200 gram
ziemniaki 2 kg
mleko ciepłe 1 szkl
pieczarki 500 gram
koperek 1 pęczek
cebula 1 szt
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana rolada na waflu

Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić w kostkę.Cebulę usmażyć na oleju i dodać grzyby.Przyprawić solą i pieprzem.Ugotowane ziemniaki udusić z margaryną,mlekiem i koperkiem.Przyprawić solą , pieprzem i przyprawą do ziemniaków.Gorącą masą ziemniaczaną wyłożyć na waflu.Na końcu wafla od którego zaczniemy zwijać roladę nałożyć farsz grzybowy.Zwinąć i odstawić ,aby przestygła.Pokroić w plastry ok 1,5 cm.,obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.10.2013 10:22
fajny przepis, chętnie wypróbuję
anemon 03.04.2013 14:27
Robię bardzo podobną roladę.
Wafelek2601 24.02.2013 13:05
Super
Krystyna32 25.08.2012 08:41
extra
owca441 28.06.2012 20:02
ciekawe skladniki
Anna169Hosz 23.06.2012 17:17
Podoba mi się ten przepis.
misia53 19.11.2011 10:49
jejku , ale cudeńka
Ania67 23.10.2011 11:12
smacznie i pomysłowo
ankaryba 17.08.2011 22:00
super
traktorek 17.07.2011 13:28
fajne
Natalia/tubisiek 17.06.2011 19:12
też mam taki przepis... są bardzo smaczne- polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak