Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fusilli zapierające w dech piersiach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świderki 50 dag
sera gorgonzola 7 dag
śmietanka %3 3 łyzka
masło 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
pieprz 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: fusilli zapierające w dech piersiach

do plaskiego rondla włozyć masło i ser podgrzewać je na małym ogniu aż sie rozpuszczą i połączą dodać śmietanę wymieszać dopraiwć pieprzem gdyby sos był zbyt gęsty rozprowadzić go 33 łyżkami mleka ugotowany al dente makaron włozyć do sosu dodać posiekaną natkę i mieszając chwilę podgrzewać na dużym ogniu podać w ogrzanej wazie lub w dużej salaterce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak