Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś na pomidorowej fali

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
bazylia 1 szt
oliwa 1 łyżeczka
cytryna 1 szt
sól 1 łyżeczka
łosoś 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś na pomidorowej fali

przygotowujemy kawałki follii aluminiowej o wymiarach 25 25 łososia rozmrażamy i uk ladamy na folii którą wcześniej smarujemy oliwą na wierzchu ryby kładziemy pokrojone w ćwiartki pomidory całość solimy skrapiamy oliwą i posypujemy posiekaną bazylią folię zawijamy tworząc szczelne pakiety które układamy na średnio rozgrzanym grillu pieczemy przez ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 24.11.2011 11:20
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak