Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z jajkiem i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
kukurydza 1 puszka
ser żółty 10 dkg
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 sztuki ze szczypiorkiem
musztarda 1 łyżeczka łagodnej
majonez
sól
pieprz
marchewka ugotowana 1 duża
ogórki 1 mały słoik
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z jajkiem i kukurydzą

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Jajka obrać i pokroić w kosteczkę,kukurydzę odcedzić. Ogórki ,marchew i cebulki pokroić w kostkę,a szczypiorek posiekać .Ser zetrzeć na dużych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku solą,pieprzem i musztardą.Potem dodać majonez,wymieszać i włożyć do lodówki ,aby składniki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 28.09.2012 19:52
swietna
PaniMISIOWA 25.07.2012 10:46
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak