Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kiszonej kapusty, ryżu i kiełbasy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 20 dag
wędzony boczek 10 dag
cebula 1 szt
biała kiełbasa 1/2 kg
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-
olej
kapusta kiszona 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kiszonej kapusty, ryżu i kiełbasy

Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie. Ostudż. Kapustę odciśnij, drobno pokrój. Czosnek obierz, posiekaj. Kiełbasę obierz ze skórki, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż z cebulą na niewielkiej ilości oleju. Dodaj ryż, kapustę, czosnek i kiełbasę, wymieszaj. Przypraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną maggi. Przełóż do natłuszczonej formy do zapiekania. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 20.06.2011 15:27
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak