Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona na żeberkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
żeberka 1 kg
cebula 3 szt
majeranek
sól
pieprz
ziele angielskie 2-3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona na żeberkach

Kapustę opłucz na sicie zimną wodą, osącz, włóż do garnka. podlej wodą, ugotuj. Żeberka umyj, osusz, pokrój na kawałki z 1-2 kostkami. Smalec rozgrzej w rondlu, włóż żeberka, podsmaż. Cebule obierz, pokró dodaj do żeberek. Duś do miękkości. Dodaj ugotowaną kapustę, ziele angielskie i listek laurowy, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj. Podduś, przypraw. Podawaj na gorąco z chlebem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak