Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z bezą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka 30 dag
cukier 1 szkl
margaryna 15 dag
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
NA MASĘ:
twaróg 1 kg
cukier 1 szkl
mleko 2 szkl
jajko 2 szt
żółtko jajek 4 szt
olej pół szkl
budyń waniliowy 1 opakowanie
Piana:
białko 4 szt
cukier 10 dag
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z bezą

Mąkę mieszamy z proszkiem.dodajemy miękką margarynę,żółtka,jajko i cukier.Zagniatamy ciasto.Ciastem wylepiamy natłuszczoną blachę.
Jajka,żółtka i cukier ubijamy,dodajemy zmielony twaróg i resztę składników.Miksujemy i wylewamy na ciasto.Pieczemy 60 minut w 190 stopniach.Białka ubijamy z cukrem,na koniec wlewamy łyżeczkę octu.Wykładamy na gorące ciasto i pieczemy jeszcze 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 17.06.2011 10:49
Uwielbiam sernik!
ewasylwia 16.06.2011 15:49
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak