Przepis i sposób przygotowania na: A'la Stonoga :-)
4 jajka ugotowane na twardo
1/2 pęczka szczypiorku (parę sobie zostawić do robienia nóżek )
4 duże łyżki majonezu
1 szczypta papryki słodkiej w proszku
2 gałązki koperku (posiekany do dekoracji)
1 wykałaczka
odrobinka koncentratu pomidorowego na oczka i buzię
Świetna przekąska lub jako kolacja dla dzieciaczków ;-)
Etapy przygotowania
Szczypior kroimy na kawałki wkładamy do blendera wraz z majonezem i blendujemy na gładką masę. Wykładamy na talerz-posłuży nam jako łąka. Jajka kroimy na pół i układamy jedno koło drugiego na naszej papce. Jedna połóweczkę stawiamy na pierwszym jaju która nam posłuży jako główka (można do tego użyć wykałaczki, żeby stabilnie stała) Ze szczypiorku robimy czułki a z koncentratu oczka i buzię. Pocięty na kawałeczki szczypior używamy jako nóżki Całość delikatnie opruszamy papryką i koperkiem :-)
SMACZNEGO . . . .