Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula 4 szt
masło 4 łyżki
czosnek ząbki 4 szt
pomarańcza 1 szt
sok pomarańczowy 100 ml
sól do smaku
bazylia 0.5 łyżeczki
rozmaryn 0.5 łyżeczki
Goździki całe Prymat 2 szt
tymianek 0.5 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wieprzowa

Umyte i osuszone mięso obsyp i dokładnie natrzyj przyprawą do mięsa wieprzowego.Odstaw na 20minut.Pomarańczę podziel na cząstki.Połowę masła stop w garnku,dodaj do niego tymianek,bazylię,rozmaryn odrobinę czosnku granulowanego.Włóż mięso i zrumień je.Na pozostałym maśle podsmaż cebulkę,dodaj do mięsa,wsyp drugą porcję ziół,utłuczone w moździerzu po 2ziarna ziela angielskiego,goździków,sól i pieprz.Zalej sokiem tak,aby zakryć mięso i duś do miękkości.Pod koniec duszenia włóż pomarańczę.Podawaj z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak