Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 40 dag
jajko 3 szt
masło 2 dag
mąka 5 dag
mąka ziemniaczana 2 dag
tłuszcz do smażenia 6 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z sera

Świeży,niekwaśny ser,dobrze odciśnięty przepuść przez maszynkę.Żółtka utrzyj z masłem,włóż ser i utrzyj na gładką masę.Ubij pianę z białek i dodawaj partiami do masy serowej,posyp mąką ziemniaczaną i lekko wymieszaj.Formuj z mąki nieduże,dość grube placuszki.Usmaż na tłuszczu z dwóch stron na złocisty kolor.Podawaj ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak