Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sadzone z parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
kiełbasa krakowska
masło
pomidor
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Sadzone z parmezanem

Na rozgrzanym maśle podsmażyć 2 plastry kiełbasy. Na każdy plaster wylać po jaku (delikatnie by nie uciekło poza kiełbaskę). Posolić, popieprzyć i położyć na każdym plaster pomidora oraz posypać serem. Zmniejszyć ogień i przykryć na chwilę. Gdy białko będzie ścięte a ser roztopiony można na sekundę odwrócić jajka z kiełbaską (pilnować, by się nie przypaliło). Na talerzu ponownie posypać serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 13.12.2011 23:12
bardzo apetyczne
tatiana2 19.06.2011 11:48
Pyszne śniadanko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak