Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z pęczaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 30 dag
bulion warzywny 5 szkl.
natka pietruszki 1 łyżka
cebula 2 szt.
sól
pieprz
oliwa wg uznania
masło 1 łyzeczka
pęczak 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z pęczaku

1. Grzyby pokrój. Cebule obierz, pokrój na plasterki, zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj grzyby, smaż 4 min. Wsyp opłukany, osączony pęczak, praż 4 min. Wlej szklankę bulionu, duś, aż odparuje.
2. Gotując, dolewaj pozostały bulion. Pęczak ugotuj na pół twardo. Dodaj natkę i łyżeczkę masła, wymieszaj, przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 15.05.2013 08:24
smacznie i zdrowo
adam1f 11.08.2012 06:21
dobre
Marta1986 26.06.2012 16:25
fajne
Anna152 09.06.2012 08:37
pycha
angelika14 08.09.2011 14:14
pyszności,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak