Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina zawijana z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 500 g
oliwa 0.5 szkl
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżki
rozmaryn 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 0.5 łyżeczki
ser gouda 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina zawijana z serem

Umyte i oczyszczone mięso pokrój w plastry.Rozbij tłuczkiem.Posyp sola ziołową,pieprzem i ostrą papryką.Musztardę rozrób z rozmarynem i białą gorczycą.Posmaruj tak doprawioną musztardą każdy plaster mięsa z jednej strony.Ser pokrój na podłużne kawałki i ułóż na mięsie.Zawiń ruloniki i przewiąż nitką.W rondelku rozgrzej oliwę.Obsmaż ruloniki ze wszystkich stron,następnie dolej 2szkl wody.Duś do miękkości pod przykryciem przez 1godzinę.Uzupełniając co jakiś czas wodą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak