Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica wieprzowa z cebulą w sosie musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
oliwa 1 łyżka
musztarda 2 łyżki
cebula
masło 1 łyżka
sok z cytryny
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica wieprzowa z cebulą w sosie musztardowym

polędwicę należy posolić, posmarować oliwą, upiec w piekarniku polewając wytwarzającym się sosem.

cebulę posiekać, dodać musztardę, masło zagotować sos. doprawić cukrem i sokiem z cytryny.

upieczona polędwiće pokrój w plasterki włóż do sosu i pogrzej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 29.01.2012 20:12
pycha
Zoso 14.12.2011 21:22
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak