Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle z wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dag
mąka pszenna 1 szkl.
mąka ziemniaczana 4 łyżki
jajko 2 szt.
sól
Farsz:
wątróbka drobiowa 35 dag
olej 1 łyżka
cebula 2 szt.
kajzerka 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z wątróbką

1. Ciasto: ziemniaki ugotuj, zmiel. Dodaj mąki, jajka i szczyptę soli, zagnieć.
2. Farsz:: wątróbki ugotuj. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Kajzerkę namocz, odciśnij. Zmiel z wątróbkami. Dodaj cebule, posyp tartą bułką i natką, połącz, przypraw.
3. Z ciasta formuj placki, ułóż farsz, zlep. Gotuj kilka minut w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 12.03.2013 12:36
uwielbiam knedle ale takich jeszcze nie robiłam
miki47 11.10.2012 16:01
mniam
owca441 23.08.2012 21:20
ciekawe skosztowałbym jednego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak