Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z pieczarek, cebuli i śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
rosół w kostkach
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z pieczarek, cebuli i śmietaną

grzyby obrać, drobno posiekać. posiekaną cebulę dusić na maśle dodać grzyby i wszystko przez chwilę dusić. dodaj 6 szklanek wody i kostkę bulionu(rosół) gotowac aż grzyby bedą zupełnie miekkie, dopraw solą i pieprzem. smietane połącz z mąką- połącz z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 16.06.2011 19:53
typowa i...smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak